PÅSKEKAKE - MANGO & CITRUS

Hei !

Før påske var planen å lage sunne påskegodterier som jeg pleier. Men har hatt så mye og gjøre og påskeaften reiser jeg til Mallorca for å løpe (og hvile) :)

Så da ble påskegodteriene prioritert bort i år, men jeg klarer meg sjelden lenge uten noen godsaker, så måtte lage en påskekake på søndag for å ha frem til jeg reiser. Håper dere liker oppskriften ellers finner dere litt forslag til sunnere påskegodterier i arkivet fra i fjor :)

Jeg brukte fryste blåbær i bunnen og syns det passet bra med den litt syrlige toppingen, men tilsett litt mer av de andre ingrediensene hvis du ønsker en litt mer nøytral bunn.

PÅSKEKAKE - MANGO & CITRUSOppskrift :

Bunn :

100 g fryste blåbær (tint og avrent)

50 g rå kokosmasse

8 medjool dadler

50 g glutenfri havregryn

Kjør ingrediensene i en kjøkkenmaskin til du har en masse som henger fint sammen. Legg bakepapir i bunnen av en springform og press ut massen. Sett i frysen mens du lager toppen.

Topp :

25 g tørket mango

80 g kokosmasse

200 g kokoskrem ( den tykke delen av kokosmelken du får ved å ha den i kjøleskap)

3 ss lønnesirup

3 ss kokosolje

Revet skall fra en sitron

Revet skall fra en appelsin (spar litt til pynt)

Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til massen er helt glatt. Hell over bunnen og dryss på resten av appelsinskallet og sett tilbake i frysen.

Når du lager rawkaker er det best å ha de i frysen i minst 2 timer. Etter dette kan du ta den ut av formen og skjære i passende stykker om du vil. Det er mektige kaker så jeg pleier å fryse den i porsjoner. De holder også veldig lenge i kjøleskap om du ikke ønsker å skjære opp eller fryse.

Når de tas ut av frysen tiner de ganske raskt i kjøleskapet.

Da gjenstår en halv arbeidsdag for meg i dag før jeg får et par dager hjemme før treningsferie :)

#mat #påske #kake #rawkake #utensteking #glutenfri #vegan #nøttefri #mango #blåbær #sitron #appelsin #helse #sunn #kosthold

6 kommentarer

Marte Marie

12.04.2017 kl.10:36

Mmmm, det så godt ut!

lykkebobla

13.04.2017 kl.09:29

Marte Marie: Takk :)

Nora Piscopo

12.04.2017 kl.21:15

Mm denne så kjempe herlig ut!

lykkebobla

13.04.2017 kl.09:29

Nora Piscopo: Mye god smak i denne , litt vårlig også :)

verdensbestekaker

13.04.2017 kl.15:27

påskekaken din med mango og sitrus ser kjempegod ut! :)

lykkebobla

14.04.2017 kl.10:11

verdensbestekaker: Takk, den var frisk og god den :)

Skriv en ny kommentar

lykkebobla

lykkebobla

40, Oslo

Reiselysten, matglad og hekta på løping ! Jeg er veldig interessert i mat og kosthold og har etter mange år funnet min vei som er plantebasert mat av rene råvarer som jeg mener er det beste kostholdet for vår egen helse og for miljøet. Løping er en annen lidenskap som sammen med den sunne maten gjør meg både lykkelig og full av energi. Alle oppskrifter i den senere tid er veganske, økologiske, nesten alltid uten korn og alltid uten sukker. Kontakt:lykkebobla@gmail.com

Instagram myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits