BOKHVETE- PANNEKAKER MED TANG & URTER

Hei !

Fredag og helgemat tips fra meg - pannekaker som passer til lunsj eller middag ! Altså ikke den søte typen, men en variant som passer til å fylle opp med det du måtte ønske av mat.

Hovedingrediensen er bokhvetemel som er tilsatt litt tang/alger og urter for smakens skyld og fordi det er sunt. Tang er fint i et vegansk/vegetarisk kosthold for å få i seg blant annet jod. Jeg brukte også spirulina som ikke har veldig mye jod i seg, men på en annen side har alle de essensielle aminosyrene og er rik på vitaminer, mineraler og klorofyll.

Pannekakene fylte jeg med grønn avokadosalat og cashewost med smak av paprika og tomat.

FYLTE PANNEKAKER

Oppskrift

Pannekaker 5 stk (store) :

130 g bokhvetemel

20 g linfrø

300 g sesammelk

1 ss kokosolje

2 ss tang

1 ss spirulina

2-3 ss tørkede urter (jeg brukte salvie, rosmarin og persille)

1 ts svart salt ( jeg syns dette saltet gir en litt annen smak, men bruk det du har. Kanskje havsalt, så får du enda litt ekstra jod)

La pannekakerøra hvile rundt 10 minutter før de stekes. Vent med å snu de til de er nesten gjennomstekt, da trenger de bare ett minutts tid på den andre siden.

Grønn avokadosalat :

1 liten grønn salat hakket

1 avokado i terninger

Saften fra en halv sitron

Masse dill

Cashewost :

40 g cashewnøtter (bløtlagt i 2 timer)

2 ss soltørket tomat

1/2 rød paprika

1,5 - 2 ss næringsgjær

Ca. 2 ss plantemelk

Kjør ingrediensene i en stavmikser til du har en glatt masse.


Legg avokdosalat på pannekakene og topp med cashewosten. Pannekakene går helt fint å rulle. Når jeg spiste de til middag serverte jeg med quinoa og sopp. En slik fylt pannekake med tilbehør er passende som 1 porsjon.

God Helg :)

 

#mat #helg #pannekaker #lunsj #middag #tips #tang #urter #plantemelk #glutenfri #bokhvete #vegan #vegetar #sunn #helse #kosthold #spirulina #jod
 

6 kommentarer

Iselin Renée

17.03.2017 kl.13:10

Det her så veldig spennende ut, minner smaken om noe? :)

lykkebobla

17.03.2017 kl.22:34

Iselin Renée: De smaker ganske likt vanlig pannekaker også kjenner du litt av urtene. Tangsmaken er jeg litt skeptisk til hvis det blir for mye og her er det akkurat passe syns jeg :)

Victoria Larsen

17.03.2017 kl.16:38

Ser kjempe godt ut! :D

lykkebobla

17.03.2017 kl.22:34

Victoria Larsen: Fine pannekaker syns jeg :)

elisebr

29.03.2017 kl.14:40

Så godt og spennende det så ut! :)

lykkebobla

30.03.2017 kl.18:37

elisebr: Takk, de skulle ha sett litt grønnere ut, men de ble dessverre litt grå, men de ble bra på smak og konsistens :)

Skriv en ny kommentar

lykkebobla

lykkebobla

40, Oslo

Reiselysten, matglad og hekta på løping ! Jeg er veldig interessert i mat og kosthold og har etter mange år funnet min vei som er plantebasert mat av rene råvarer som jeg mener er det beste kostholdet for vår egen helse og for miljøet. Løping er en annen lidenskap som sammen med den sunne maten gjør meg både lykkelig og full av energi. Alle oppskrifter i den senere tid er veganske, økologiske, nesten alltid uten korn og alltid uten sukker. Kontakt:lykkebobla@gmail.com

Instagram myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits