RAW VEGAN GOLDEN CAKE

Hei !

Det er sikkert mange som har oppdaget Golden Milk, altså den nydelige drikken med blant annet ingefær og gurkemeie. Ikke det at det er en nyhet, men nå selges den flere steder og har blitt veldig populær. Mest kanskje fordi den smaker så utrolig godt, men det beste er at jo at dette er en superdrikk. Gurkemeie kombinert med pepper skal være en superduo og drikken er anti-inflammatorisk og har en rekke helsefordeler. Jeg rett og slett digger golden milk og lager det flere ganger i uka.

Når noe er så godt tenkte jeg at en kake med disse smakene ville bli fantastisk. Jeg kan nesten love deg at du liker denne hvis du allerede liker golden milk og har du ikke prøvd anbefaler jeg deg begge deler :)

GOLDEN CAKEOppskrift

Bunn :

12 dadler

60 g glutenfri havregryn (eller du kan bruke nøtter)

40 g kakonibs

2 ss lønnesirup

Kjør dadler og havregryn i en kjøkkenmaskin en liten stund før du tilsetter nibs og lønnesirup og kjører noen runden til og har en deig som henger sammen. Press deigen ut i bunn av bakepapirkledd springform og sett i frysen mens du lager resten.


Topping :

6 dadler

100 g cashewnøtter (bløtlagt i 2 timer)

2 ss (store) cashewnøttsmør

0,5 dl kokosmelk

4 ss kokosolje

1 ss lønnesirup

2 ss kokosblomstsukker

10 g fersk gurkemeie

12 g fersk ingefær

1/2 ts sort pepper

1/2 ts vanilje

Kjør først dadler, cahewnøtter, gurkemeie og ingefær nesten glatt i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene og bland videre til massen er helt glatt. Smør massen over bunnen og sett tilbake i frysen. Har du lyst drysser du over litt ekstra kakaonibs over kaka før du fryser.

Etter ca. 15-20 minutter er den klar til å skjæres i. Kaka må oppbevares kjølig - enten i kjøleskap eller frysen.

Jeg brukte fersk ingefær og gurkemeie fordi jeg syns fersk smaker best, men det går sikkert an å bruke pulver også eller en blanding av begge deler.

Håper dere har lyst til å prøve denne :)
 

#mat #raw #vegan #kake #goldenmilk #golden #cake #helse #sunn #kosthold #gurkemeie #pepper #ingefær #kokosmelk #kakaonibs

 

 

4 kommentarer

lisarorvik

15.03.2017 kl.07:22

Dette så kjempe godt ut :)

lykkebobla

16.03.2017 kl.17:56

lisarorvik: Den er nydelig :)

Mari Alena

15.03.2017 kl.10:41

Den kaka så himmelsk god ut! :o

lykkebobla

16.03.2017 kl.17:57

Mari Alena: Takk :) Ble veldig fornøyd med den :)

Skriv en ny kommentar

lykkebobla

lykkebobla

40, Oslo

Reiselysten, matglad og hekta på løping ! Jeg er veldig interessert i mat og kosthold og har etter mange år funnet min vei som er plantebasert mat av rene råvarer som jeg mener er det beste kostholdet for vår egen helse og for miljøet. Løping er en annen lidenskap som sammen med den sunne maten gjør meg både lykkelig og full av energi. Alle oppskrifter i den senere tid er veganske, økologiske, nesten alltid uten korn og alltid uten sukker. Kontakt:lykkebobla@gmail.com

Instagram myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits