HUMMUS MED SAFRAN & APPELSIN

Hei !

Hummus har lenge vært en ting jeg lager ofte og syns er bra å ha tilgjengelig i kjøleskapet. Det er et typisk tilbehør som passer til alt - som pålegg, i wraps, over salaten og ved siden av middagen. Nå er det lenge siden jeg har laget den tradisjonelle, det er jo så gøy å forandre på retter. Hovedingrediensen er kikerter og det er det også i denne, men om du vil kan du bytte ut det også med erstatning av erter, bønner eller hva du måtte finne på. Det har vært mange oppskrifter inspirert fra Vego fra meg i det siste, men jeg har bladd gjennom mye i det gamle bladene og fått masse inspirasjon. Hummusen hørtes så spennende ut og ikke minst så den fin ut:)

HUMMUS MED SAFRAN & APPELSINOppskrift 1 veldig stor porsjon

300 g tørre kikerter (bløtlagt over natten)

4 dl varmt vann

1 ts safrantråder

3 fedd hvitløkk

1/2 appelsin (saften)

2 ss (toppet) tahini

3 ss olivenolje (eller mer om du ønsker)

1 ts salt

1 ts pepper

1 neve med hver : finhakket purre, rosiner og pinjekjerner

Kok kikertene som anvist på pakken (eventuelt kan du bruke hermetiske, men da må du bruke større mengde ). Legg safrantrådene i det varme vannet mens ertene koker.

Mos kikerter og safranvannet med en stavmikser/kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene (bortsett fra purre, rosiner og pinkjerner) og fortsett med kjøkkenmaskinen til du får en helt glatt masse. Tilsett mer vann og olje avhengig av hvordan konsistens du ønsker.

Legg over i en bolle og dryss på purre, rosiner og pinjekjerner.Ønsker dere en fin dag :)

 

#mat #hummus #safran #appelsin #kikerter #tilbehør #pålegg #smårett #vegan #økologisk #vegetar #sunn #helse #kosthold 

 

 

4 kommentarer

elisebr

15.01.2017 kl.11:06

Så godt det så ut! :)

lykkebobla

15.01.2017 kl.11:21

elisebr: Så hyggelig at du syns det, gøy med litt andre varianter av hummus :)

dinematvaner

16.01.2017 kl.08:59

Hummus er kjempegodt! Men aldri om jeg hadde kommet på å putte safran i, det høres kjempespennende ut! Takk for ide og oppskrift.

lykkebobla

16.01.2017 kl.16:51

dinematvaner: Det er så godt, elsker det- bruker det til så mye. Jeg har selv "stjålet "oppskriften og syns også det var en god ide :)

Skriv en ny kommentar

lykkebobla

lykkebobla

40, Oslo

Reiselysten, matglad og hekta på løping ! Jeg er veldig interessert i mat og kosthold og har etter mange år funnet min vei som er plantebasert mat av rene råvarer som jeg mener er det beste kostholdet for vår egen helse og for miljøet. Løping er en annen lidenskap som sammen med den sunne maten gjør meg både lykkelig og full av energi. Alle oppskrifter i den senere tid er veganske, økologiske, nesten alltid uten korn og alltid uten sukker. Kontakt:lykkebobla@gmail.com

Instagram myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits