Gresskardip

God Morgen !

Gresskar er noe jeg syns er en super råvare og nå på høsten kjøper jeg det hele tiden. Du kan lage nesten alt av gresskar - supper, bakst, desserter, sauser, som tilbehør i salater og middager og i det hele tatt. Jeg liker veldig godt Hokkaido gresskar som det dyrkes mye av i Norge.

Jeg har faktisk prøvd å dyrke det selv 2 år på rad nå, men tydeligvis trives de ikke i min hage.

Gresskardip er en av tingene som er fint å lage. Den kan du ha i kjøleskapet og bruke ved siden av rå grønnsaker, som dressing på salater eller kanskje som saus på ulike middagsretter. Den smaker iallefall veldig godt.

GRESSKARDIPOppskrift 1 stor porsjon

1 hokkaido gresskar (middels stort)

2 epler

3 fedd hvitløk

1 gul løk

1/3 rød chili

1 ss eplecidereddik

2 ss sitronjuice

Krydder : gurkemeie, paprikapulver, muskat, salt og ingefærpulver.

Gresskar, eple, hvitløk, løk og chili kuttes i mindre biter og bakes i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter. Nå skal de være så møre at det lett kan moses med en gaffel. Bland inn eplecidereddik, sitronsaft og krydder. Begynn med 1 ts av hvert av krydderne og smak deg frem til du får passe smak for deg.Denne kan du fint oppbevare inntil 1 uke i kjøleskapet. 

#mat #gresskar #dip #saus #tilbehør #vegansk #økologisk #helse #sunn 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

lykkebobla

lykkebobla

39, Oslo

Reiseglad livsnyter med lidenskap for økologisk, sunn og næringsrik mat. Her deler jeg oppskrifter, treningstips og reisetips. Oppskriftene er for det meste vegetar/vegansk Kontakt:lykkebobla@gmail.com

Instagram myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits