En Klassiker - Vegansk " kjøttkakemiddag "

Hei !

Kjøttkaker er en klassiker og jeg vil tro de fleste av oss har vokst opp med denne middagsretten. Selv om noen matretter kanskje ikke er av de aller beste er det noe ved de når det er noe vi har hatt et forhold til fra vi var små. Savner ikke selve kjøttkakene, men det kan hende innimellom at jeg savner selve retten, så da lagde jeg en vegansk utgave av kjøttkakemiddagen. 

Jeg lagde kakene av belugalinser og ris, men resultatet blir nok bra med bønner og ris også. Middagen ble som jeg forestilte meg og du trenger absolutt ikke kjøtt for å lage denne retten. 

VEGANSK " KJØTTKAKEMIDDAG "Oppskrift 4 porsjoner

8 poteter

1 glass surkål (jeg brukte Helios fermentert surkål) eller du kan lage selv.

Linse- og riskaker :

300 g belugalinser (vekt etter koking)

200 g naturris (vekt etter koking)

1 gul løk

1 ts pepper

1 ts salt

1 ts muskat

1 ts paprikapulver

Brun saus :

2 fedd hvitløk

5 cm purreløk

1,5 ss johannesbrødkjernemel

5 dl vann

1 ts sennep

1 ts misopasta

1 ss tamari (soyasaus)

Krydder : pepper, salt og muskat

Skrell og kok potetene møre. Kakene lager du ved å kjøre alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin så det nesten blir glatt. Form til 10 kaker og stek de i stekepanne 3-4 minutter på hver side. Etterstek de i ovnen ytterligere 7-8 minutter på 200 grader.Så var det sausen. Fres hvitløk og purre noen minutter i en kjele før du tilsetter en blanding av johannesbrødkjernemel  og vann. Kok opp og tilsett sennep og tamari. La sausen småkoke i rundt 10 minutter. Helt tilslutt smaker du deg frem med miso og krydder.Underveis i måltidet merket jeg at det var en ting jeg savnet - nemlig tyttebær. Når det er så lenge siden man har spist en ting kan ting bli glemt, så server gjerne med det.Ha en fin lørdag og helg :)

#mat #tradisjonsmat #vegansk #kjøttkake #middag #surkål #vegetar #brun #saus #helse #kosthold #sunn 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

lykkebobla

lykkebobla

40, Oslo

Reiselysten, matglad og hekta på løping ! Jeg er veldig interessert i mat og kosthold og har etter mange år funnet min vei som er plantebasert mat av rene råvarer som jeg mener er det beste kostholdet for vår egen helse og for miljøet. Løping er en annen lidenskap som sammen med den sunne maten gjør meg både lykkelig og full av energi. Alle oppskrifter i den senere tid er veganske, økologiske, nesten alltid uten korn og alltid uten sukker. Kontakt:lykkebobla@gmail.com

Instagram myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits