GRØNNSAKS "JUNK "

God morgen !

Som dere sikkert har skjønt digger jeg grønnsaker og det er absolutt ikke kjedelig mat. Du kan lage nesten alt med grønnsaker.

I helga laget jeg en skikkelig deilig grønnsaksmiddag - ovnsbakt, panert og stekt så må nesten kalle dette "junk ". Det er ikke et usunt måltid, men grønnsakene er hakket mer næringsrike om du ikke steker de nesten ihjel som jeg gjorde med enkelte av de- men av og til syns jeg sånne måltider er så godt :)

STEKTE GRØNNSAKER MED URTEDIP

Oppskrift

Det første jeg startet med var blomkålen. Denne retten er ikke min, men er å finne på bloggen Ragnhildnordrum.com som jeg leser. Hun deler masse fristende veganske og raw retter. Det er egentlig en raw rett ( veganske "chicken nuggets ") laget i dehydrator, men ettersom jeg ikke har det stekte jeg de i vanlig ovn på 100 grader i ca. 3 timer. De ble kjempegode, men har du lyst at de skal være raw må du bruke lenger tid og lavere temperatur.

Oppskriften på disse herlighetene finner dere her.

Når det er ca. 1 time igjen av steketiden kan du begynne på resten.

1 aubergine

2 pastinakker

2 gulrøtter

6 - 7 sjampinjonger

1-2 tomater

1 løk

Skjær grønnsakene i skiver og legg de på stekeplater (jeg greide å få plass på 2) Pensle alle grønnsakene med olje, paprikapulver, salt og pepper.

Stekes på varmluft 200 grader i rundt 30 minutter. 

1 avokado

1/4 kålrot

Skjær kålrot i tynne strimler og del avokadoen i 8 deler. Gni de inn med bokhvetemel ( eller en annen type mel ) og krydder. Jeg brukte kun sumak på disse, men de passer med det meste av krydder.

Jeg har litt dilla på sumak, et veldig anvendlig og godt krydder som jeg kjøper her.

Så trenger du litt "lim" på grønnsakene. Smør sennep eller olje utenpå melet. Sennep er både det beste "limet" og best på smak av de 2, men jeg hadde ikke det, så da ble det olje. Paner de tilslutt med sesamfrø.

Disse stekes i stekepanna i ca. 4 minutter på hver side.



Grønnsakene serveres med en deilig urtedip :

50 g bløtlagte cashewnøtter

60 g mandelmelk

1 fedd hvitløk

Basilikum, dill og timian.

Ingrediensene kjøres glatt med en stavmikser.

Med varmluft kan du steke mange brett med grønnsaker, så dette er fin dele mat eller snacks !


Ha en fin dag, Lykkebobla

 

#mat #økologisk #vegetar #vegansk #grønnsaker #ovnsbakt #stekt #urtedip #kosemat #snacks #sharingfood

 


 

6 kommentarer

foreignerat50

24.02.2016 kl.06:38

ser deilig ut og jeg ble inspirert:)

lykkebobla

24.02.2016 kl.20:19

foreignerat50: Takk for hyggelig kommentar :)

spisogspar

25.02.2016 kl.10:50

Så nydelige og inspirerende bilder! Så kjempegodt ut! Ha en flott dag <3

lykkebobla

25.02.2016 kl.19:27

spisogspar: Syns dette er skikkelig god snacks - ha en fin dag du også :)

Ragnhild

25.02.2016 kl.20:47

Helt perfekt junk!! :) Elsker slikt som dette selv. I går lagde jeg ovnsstekte squah, tomat, løk og paprika, med pistasjpesto og oliven til oss. Får vann i munn bare ved tanken :O

lykkebobla

26.02.2016 kl.06:14

Ragnhild: Enig, skikkelig godt. Den pestoen hørtes god ut :)

Skriv en ny kommentar

lykkebobla

lykkebobla

39, Oslo

Reiseglad livsnyter med lidenskap for økologisk, sunn og næringsrik mat. Her deler jeg oppskrifter, treningstips og reisetips. Oppskriftene er for det meste vegetar/vegansk Kontakt:lykkebobla@gmail.com

Instagram myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits